آموزش تكنيك سرعت (پانينگ) panning

پانینگ تكنیكی قوی برای عكاسی اكشن است و اگر دقیق انجام شود سوژه اصلی شفاف و پیش زمینه تار خواهد بود. رمز كار ردگیری(تعقیب) سوژه است به هنگامی كه از مقابل شما عبور میكند و تداوم آن همچنانكه دكمه شاتر را فشرده اید تا حتی پس از آنكه عكس را می گیرید.
سرعت مهمترین جنبه یک عکس پن است.پیدا کردن سرعت شاتر مورد نیاز بستگی به سرعت سوژه دارد، و این دو باید باهم بالانس شوند. اگر سرعت شاتر زیاد باشد پس زمینه محو نخواهد شد، اگر سرعت شاتر کم باشد فوکوس روی سوژه دشوار میشود.
با تجربه درخواهید یافت که چه سرعتی برای چه سوژه ای مناسب است. اما به عنوان راهنمایی برای تازه کارها، یک دوچرخه با سرعتی معمولی به سرعت شاتری تقریبا بین 1/60 تا 1/250 نیاز دارد. سرعت شاتر کاملا وابسته به سرعت سوژه است. سوژه های سریعتر به سرعت شاتر بالاتر نیاز دارند. با تجربه یاد میگیرید که این سرعت را سریعا با ارزیابی موقعیت تخمین بزنید. تا آن موقع، عکسهای آزمایشی بهترین راهنمای شما خواهند بود. اصولا سرعت شاتر هاى متوسط مناسب اين تكنيك هستند(1/60 تا 1/250).

براى گرفتن يك عكس پنينگ موفق نكات زير را حتما رعايت نماييد:

١-ثبات گر تصویر
(Image stabilization (canon
(Vibration reduction (nikon
(لرزش گير لنز):
حتما لرزش گير لنز فعال باشد.
خیلی از لنز ها حالت دستی یا اتوماتیک تشخیص حالت پنینگ را دارا هستند. تکنولوژی ثبات تصویر نوعی از لرزش گیری را در جهت مخالف حرکت شما اعمال می کند.
تصوير زير
IS (canon) Image stabilization
VR (nikon) Vibration reduction

٢-روش تعيين فوكوس اتوماتيك مناسب براى سوژه هاى متحرك :

يا از قبل روى قسمتى كه امكان عبور سوژه هست فوکوس كنيد يا از حالت فكوس متوالى استفاده نماييد:
‏Ai servo)canon)
‏AF-C)nikon)
تصاوير زير

توضيحات تنظيمات هم در canon و هم در nikon ذكر شده ، حتمن به عكس ها دقت كنيد

٣-حالت عكاسى متوالى

ترفند عکاسی دیگر این است که دوربین را روی حالت عکاسی متوالی (Continuous) قرار داده تا عکس های بیشتری بگیرید و حداقل شانس این را داشته باشید که یکی از آن ها شارپ و واضح شوند.
سرعت شاتر دوربینتان را متناسب با سرعت سوژه تنظیم کنید، کمی با فوکوس تکی یا پیوسته یا دستی تجربه
کسب کنید و این تکنیک را تمرین کنید.
تصاوير زير:

بهترين تركيب بندى در عكس هاى پانينگ:

تركيب بندى
اگر بخواهیم کلی بگوییم، بهترین عکاسی پنینگ معمولا فضای جلوی سوژه را نشان میدهند تا فضای پشت سرش را. دیدن مسیر پیش رو به جای مسیر طی شده معمولا ترکیب بندی چشم نوازتر و لذت بخش تری است. مثل اینکه دیدن صورت کسی که به شما نزدیک میشود لذت بخشتر از دیدن پشت سر کسی است که از شما دورمیشود. این بدین معنی است که سوژه ای که از چپ به راست میرود باید در سمت چپ تصویر باشد و وقتی از راست به چپ میرود باید سمت راست قاب باشد. دستیابی به این ترکیب بندی اندکی دشوار است و شما باید سریعتر واکنش نشان دهید اما به زحمتش میارزد. همچنین کراپ کردن میتواند در مورد عکسهایی که سوژه
درست در وسط قاب است کمک کننده باشد.
بهاره فلاحى
مدرس عکاسی
كارشناس عكاسى
كارشناس ارشد گرافيك

چند عکس از هنرجویان موسسه با تکنیک پانینگ