آموزش عکاسی-حالت های پیش فرض دوربین عکاسی دیجیتال

حالت های پيش فرض عکاسی:

وقتی شما یک دوربین دیجیتال می خرید مدهای اتوماتیک و نیمه اتوماتیک روی دوربین وجود دارد . این مد ها تنظیمات از پیش تعیین شده ای هستند که به شما این امکان را می دهد که در زمان کم و البته با تصمیم گیری دوربین یک صحنه را سریع ثبت کنید ، این مدها بیشتر برای افراد تازه کار یا کسانی که می خواهند صحنه ای را در آن واحد لمس کنند مورد نیاز است .

اين مُدها دو دسته اند: اتوماتيك و نيمه اتوماتيك.

و اما توضیح مختصری برای هریک از حالات :

مد اتوماتیک :(Auto)

مد اتوماتیک مربوط به هنگامی است که خود دوربین سرعت شاتر ، دیافاگرام مناسب ، ایزو و تنظیمات فلش را برای عکسی که شما می خواهید بگیرید تنظیم می کند . تمام کاری که لازم است شما انجام دهید این است که دکمه شاتر را فشار دهید و عکس بگیرید . این عکس برای زمانی مناسب است که شما ایده ی خاصی را برای عکسی که می خواهید بگیرید ندارید ، هرچند که مد اتوماتیک ممکن است در موقعیت هایی که نور هموار است شما را دچار دردسر می کند و حتی گاهی ممکن است زمانی که نیاز به فلش نباشد از آن استفاده کند .(همه ى تنظيمات توسط دوربين انجام مي شود)

M : حالت دستی (Manual)

در حالت دستی، همانطور که از نام آن پیداست، تمام تنظیمات دوربین بطور کامل در اختیار عکاس قرار می‌گیرد و در واقع دوربین بنده عکاس می‌شود.
اين حالت براى عكاسان حرفه اى كه با نورسنجى و نور و قواعد آن آشنايى كامل دارند مورد استفاده قرار مى گيرد.
نکته مهم در این حالت این است که نورسنجی نیز بر عهده عکاس بوده و از طریق شاخصی که در ويزور یا چشمی دوربین نمایش داده می‌شود، میزان کم و یا زیاد بودن نور دریافتی توسط سنسور مشخص می‌شود. در این حالت می‌توانید با تغییر دیافراگم و سرعت شاتر به نور ایده‌آل خود برسید.

۲-حالت های اتوماتیک

حالت عمق میدان A-DEP:

Automatic Depth of Field

یک حالت پيشفرض اتوماتيك تخصصی است که فقط در دوربین های خاصی ازcanon
وجود دارد. بطور خلاصه، این حالت تلاش می کند نزدیکترین و دورترین
اجزای یک منظره را محاسبه کند و سپس بهترین دریچه دیافراگم و نقطه وضوح را
برای استفاده محاسبه می کند تا هر دوی آنها را در تصویر شما در وضوح کامل
بیاورد. دربعضی مدلها، شما باید به دوربین”بگویید” دورترین و نزدیکترین
نقاط مدنظر شما کدامند.

مد عكاسى بدون فلاش يا flash off

با انتخاب اين حالت ميتوانيد فلاش دوربين را خاموش يا غير فعال كرده و در مواقعى كه دوربين تشخيص مي دهد نور كم است از زدن فلاش به صورت اتوماتيك جلوگيرى نماييد.زيرا در مُدهاى اتوماتيك در مكان هاى كم نور، فلاش دوربين به صورت اتوماتيك فعال مي شود كه در بعضى مواقع مزاحم رسيدن به نتيجه ى مطلوب مى شود.

حالت عکاسی خلاقانه CA:

Creative Auto

در واقع یک حالت خلاقانه تر از Full Auto است .
به شما اجازه می‌دهد تا با تنظیم یک لغزنده و بدون اینکه با اعداد سر و کار داشته باشید بتوانید به تنظیم نوردهی و عمق میدان بپردازید. در ضمن در آن یک مود جدید Basic + و Picture Style‌های جدید نیز اضافه شده است. مودهایی چون Portrait, Landscape, Sports, Night Portrait و Close Up بر روی پیچ تنظیم دیده می‌شوند که به خصوص آخری برای دوربین‌های DSLR تقریبا بی معنی است. به هر صورت مثلا اگر در حال عکاسی در منظره هستید و شوتینگ مود را بر روی Landscape تنظیم کنید دوربین سعی می‌کند که بهترین نتیجه را برای شما بدست آورد.

مد پرتره: portrait

در این حالت دوربین در این پیش فرض است که شخصی در برابر دوربین وجود دارد لذا یک عمق میدان کم را دوریبن انتخاب می کند تا شخص را در حالت فوکوس نگاه دارد و پس زمینه ای محو ایجاد کند . اگر دوربین منظره را تاریک بداند فلش را به آن اضافه می کند . ما در این قسمت فلش سر دوربین یا خارجی را پیشنهاد می کنیم چرا که در روز معمولی نیز امکان دارد نور آفتاب سایه شدیدی را بر روی صورت ایجاد کند.

مد منظره:landscape

در این مد معمولا از دیافراگم های بسته ( دهانه بسته ديافراگم یا همان عدد بزرگ ) برای خلق عکسهایی که سر تا سر فوکوس هستند استفاده می شود . در این مد لنز های واید بهترین نتیجه را حاصل می کند.

مد ماکرو:Macro

مد ماکرو برای عکس سوژه هایی که از حد معمول کوچکتر است بسیار مفید است . بیاد داشته باشید که مد ماکرو به شما عکسهای سوپر کلوزآپ ارائه نمی دهد .در واقع برايتان بزرگ نمايى ايجاد نمى كند فقط در تنظيم نور برای عکاسی ماکرو به شما كمك ميكند و نورسنجى اتوماتيك با عمق ميدان كم انجام ميدهد.برای بزرگ نمایی لازم شما نیاز به یک لنز ماکرو دارید .مد ماکرو در شرایط پر نور عکاسی کار می کند و یک عمق میدان کم برای فوکوس روی شی انتخاب می کند . به همین خاطر در شرایط نور کم از یک سه پایه استفاده کنید .
همچنین در هنگام عکسبرداری ماکرو فوکوس شما باید بسیار با دقت باشد چرا که وقتی از یک عمق میدان کم استفاده می کنید آستانه خطا را برای خودتان محدود می کنید.

مد اسپرت:

sport

از آنجایی که فعالیت های ورزشی سریع هستند مد اسپرت با سرعت شاتر بالایی همراه است که حداقل آن 500/1 – 1000/1 در ثانیه می باشد ، همانطور هم که می دانید با این سرعت شاتر می توان حرکات را فریز کرد .
این بدان معناست که برای انجام این فرایند و تنظیم دهانه دیافراگم باید تغیراتی در ISO یا همان میزان حساسیت به نور داده شود لذا در این حالت دوربین تنظیمات لازم را ایجاد خواهد کرد.

مد عكاسى پرتره در شب:

Night portrait

این حالت واقعا جذاب است و شما می توانید به طرق مختلف از آن استفاده کنید و عکس هایی با رنگ های خیره کننده و جذاب ثبت نمایید.حالت شب برای عکس برداری در محیطی ست که نور کمی دارد.در این حالت دوربین سرعت شاتر را کاهش می دهد تا بتواند جزئیات پس زمینه را دریافت کند و همچنین از شلیک فلاش برای روشن کردن پیش زمینه و جداسازی آن از پس زمینه استفاده می کند.اگر از این حالت استفاده می کنید بهتر است یک سه پایه را به کار بگیرید، در غیر این صورت پس زمینه عکستان تار می شود، البته شما می توانید از این حالت استفاده کرده و پس زمینه عکس تان را تعمدا تار نمایید، مخصوصا اگر در شرایطی باشید که در پس زمینه نورهای متفاوت و زیادی وجود داشته باشد استفاده از این حالت می توانید نتیجه ای جذاب را خلق کند.به همین دلیل در مهمانی هایی که دارای رقص نور هستند معمولا از این حالت استفاده می شود.